Begravningsbyrå Kungälv

Begravningsbyråer i Kungälv erbjuder en mängd olika tjänster för att hjälpa till med arrangemangen för din älskades begravning.

Om du nyligen har förlorat en familjemedlem och letar efter en byrå som kan ordna begravningen vill vi uppmana dig att kontakta oss.

Vår personal på Begravningsbyrån i Kungälv kan hjälpa till att svara på dina frågor och ge information om våra tjänster. Vi erbjuder billiga begravningar, kremeringar och begravningar som passar de flesta budgetar.

Vi har också specialpaket tillgängliga som inkluderar blomsterarrangemang, catering, minneskort eller tillkännagivanden samt musikval från vår lista över förhandsgodkända musiker som specialiserar sig på att spela vid begravningar.

Känn dig fri att ringa eller maila oss så att vi kan hjälpa dig genom denna svåra stund.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Få hjälp att ordna en begravning i Kungälv

Vi är en begravningsbyrå i Kungälv som kan hjälpa dig att hitta den perfekta tjänsten för din nära och kära. Vi har många års erfarenhet av att arrangera begravningar och vi vet vad som krävs för att göra dem minnesvärda.

Du behöver inte oroa dig för någonting, det är bara att ringa oss så tar vi hand om allt från början till slut. Låt oss göra allt det hårda arbetet så att du kan fokusera på att sörja tillsammans med din familj.

Bästa begravningsbyrå i Kungälv

På bästa begravningsbyrån i Kungälv förstår man att det är en svår tid. Därför erbjuder de dig den hjälp och det stöd du behöver för att fatta beslut om vilken typ av begravning som passar bäst för din älskade.

De kan också ordna allt praktiskt, som blommor och handbukett eller till och med ge förslag på lämpliga kläder. Vad som än krävs för att göra det lättare för din familj i denna svåra tid kommer de att göra det.

Standardförmåner:

– Du kan lita på att de tar hand om varje detalj.

– De har ett stort utbud av kistor, urnor och gravstenar att välja mellan.

Känslomässiga fördelar:

– De är tillgängliga 24 timmar om dygnet så du behöver inte oroa dig för tidsbrist eller nödsituationer.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Kungälv?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Kungälv. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Kungälv?

Pris för begravning i Kungälv varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Kungälv

Den civila begravningen är en ceremoni som vanligtvis arrangeras av Kungälv. Den görs för att hedra den avlidne utan att hänvisa till dennes religiösa tillhörighet.

Ceremonin kan genomföras på vilken plats som helst som uppfyller kraven. Många gånger sker en civilbegravning på en kyrkogård eller ett krematorium.

Begravningsblommor i Kungälv

Begravningsblommorna arrangeras vanligtvis av den avlidnes familj. De flesta blomsterbutiker erbjuder ett urval av kransar och andra arrangemang som passar för en begravning.

Begravningsklädsel i Kungälv

Begravningskläder i Kungälv beror på den avlidnes och familjens religiösa övertygelse. Ett dödsfall är en tid för sorg och vissa bär svarta kläder som ett tecken på sin sorg. Det är viktigt att välja lämplig klädsel eftersom det kan vara respektlöst att dyka upp på en begravning i ljusa färger.

Begravningskista och urna i Kungälv

Det finns flera olika begravningsbyråer i Kungälv som kan tillhandahålla kistor och urnor.

Karta över Kungälv

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Kungälv

Letar du efter en begravningsbyrå i Kungälv? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Lavendla

Mitt i sorgen och när livet kanske är som mest omvälvande är det inte lätt att ordna med alla praktiska saker som har med begravningen av en närstående att göra. I dessa situationer kan det hjälpa att prata med Lavendla begravningsbyrå i Kungälv.

Tillsammans kan ni prata igenom hur ni vill att ett vackert avsked ser ut för er anhörig eller vän. Personen ni kommer prata med är en begravningsrådgivare och är van att hantera situationer som dessa, när livet kanske känns som svårast.

“Praktisk hjälp med begravningen där du bor”

För att komma i kontakt med begravningsbyrån i Kungälv kan du ringa in, e-maila eller till och med boka in ett fysiskt besök. Det kan vara skönt när man bor i Kungälv att kunna få ta den tid man behöver, för det är för många den första gången man anordnar en begravning.

Lavendlas begravningsbyrå i Kungälv hjälper bland annat till med blommor, minnesstunden, hela begravningscermonin och mycket annat som ni behöver hjälp med. Det viktiga här är att du känner att du är väl omhändertagen och att personen som inte längre är med oss får ett vackert och värdigt avsked.

“Kyrklig och borgerlig begravning i Kungälv”

De två vanliga sätt att begravas på brukar vara genom kyrklig och borgerlig begravning. Den kyrkliga är den vanligaste och är ett traditionellt sätt att hålla en begravning. Inom Svenska kyrkan har man en speciell ordning som de håller sig till men du kan som anhörig vara med och utforma innehållet.

Det begravningsbyrån kommer att göra är att hjälpa dig hitta en passande kyrka för ceremonin, och i Kungälv finns det flera kyrkor som är vackra och populära. Nära Nordre älv, inte långt från bron över till Bohus Fästning hittar du vackra Kungälvs kyrka. Den är byggd helt i trä med ljus interiör och takmålningar från 1600-talet som verkligen lockar ögon till sig.

“En värdig begravning”

Den borgerliga begravningen kan vara precis lika vacker som de religiösa. Skillnaden är att du inte behöver följa någon speciell ordning. Med hjälp av begravningsbyrån kan ni anordna den precis hur ni vill. Det vanliga är att man använder ett kapell i området, och i Kungälv finns bland annat Bergsalen i Skogskyrkogården. Den ligger inte långt från Kungälv kyrka och har plats för ca 60 personer.

Kontaktuppgifter:

Tel: 030-325 20 11
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Fonus
Uddevallavägen 5
442 30 Kungälv
Tel: 0303-138 10
E-post: kungalv@fonus.se
Till deras hemsida

Begravningstjänst i Kungälv
Västra gatan 18
442 31 Kungälv
Tel: 0303 – 144 77
E-post: info@begravningstjanst.se
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå Kungälv
Östra Hamngatan 17
411 10 Göteborg
Tel: 031-10 78 19
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Gymnasiegatan 4
442 34 Kungälv
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 96 59
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida