Begravningsmusik

Begravningsmusik är ett fantastiskt sätt att minnas en älskad persons liv. Det kan vara en svår tid för dem som stod den avlidne nära. Om du vill ge dem en musikalisk hyllning kan valet av begravningsmusik göra det lättare. Musik kan föra människor samman och även beröra deras inre. Begravningsmusik spelas vanligtvis vid begravningar eftersom människor vill minnas hur stark och underbar personen var under sitt liv.

Populära begravningslåtar

Här hittar du listan med de vackraste begravningslåtarna som finns.

Musik vid begravning

Här hittar du begravningssånger som passar bra som ingångsmusik vid begravning.

Begravningsmusik pappa

Det är inte lätt att ta farväl av sin pappa. Du vill att din pappas sista stund ska vara fridfull, utan oro eller smärta. Du vill att han ska veta att han är älskad och att han kommer att leva vidare i dina minnen. För många människor ger begravningsmusik en känsla av frid under dessa svåra tider.

Bästa listan med begravningsmusik till Pappa

Begravningsmusik mamma

Begravningsmusik för en mamma är en vacker sak. Den kan hjälpa dig att sörja och minnas den person som var så viktig för dig. Men ibland är det svårt att hitta begravningssånger om mammor eftersom det finns så mycket annat som händer i livet.

Här kommer du hitta några av de bästa sångerna för begravningar där mammor talas om, både gamla klassiker och nyare favoriter som kanske är mer uppdaterade med vad din mamma skulle ha velat ha på sin egen begravningsceremoni.

Bästa listan med begravningsmusik till Mamma

Klassisk begravningsmusik 

När du sörjer kan det vara trösterikt att lyssna på klassisk begravningsmusik. De dystra melodierna och de mjuka rytmerna kan få dig att glömma bort tyngden av din förlust.

Bästa listan med klassisk begravningsmusik

Svenska begravningslåtar

Musiken som spelas på en svensk begravning är ofta vacker och lugnande. Det kan vara svårt att hitta de rätta orden i denna tid av sorg, men när du hör ljudet av violiner eller cellonspel känns det som om någon förstår vad du går igenom. Sångerna som sjungs av en kör ger tröst och frid i ett ögonblick som annars kan kännas mer ensamt än någon annan tid i livet

Bästa listan med svensk begravningsmusik

Begravningsmusik med orgel

Orgelmusik kan hjälpa till under svåra tider. Här hittar du en lång lista med passande orgellåtar under begravning.

Bästa listan med begravningsmusik med orgel

Begravningsmusik rock

Här hittar du bra låtar med rock som du kan spela på begravningar.

Bästa listan med rock begravningsmusik

Sånger om avsked

Som man kan förvänta sig är musik vid begravningar en viktig del av ceremonin. Det handlar inte alltid om hur det låter, utan snarare om vad sången förmedlar till lyssnarna. Låtarna väljs ofta för att de kan ge tröst eller för att de minns ett liv som levts väl.

Alternativ begravningsmusik

Vi känner alla till den stereotypa begravningen – en lång, långsam marsch med dyster musik. Men vad händer om denna typ av musik inte är din stil? Vad händer om du behöver något mer uppmuntrande för att hjälpa dig att sörja? Det är här som alternativ begravningsmusik kommer in i bilden.

Bästa listan med alternativ begravningsmusik

Vanliga frågor & svar

Hur många sånger på begravning?

Det beror på familjen och de anhöriga. Det normala är att hela ceremonin är ca 45 minuter, varav ca 20-25 minuter brukar gå till musik och sånger på begravningen.

Får man streama musik på begravning?

Ja, men fråga gärna kyrkans personal om vad som gäller i just din lokala kyrka.

Vad kostar solist till begravning?

Pris på solist till begravning kan variera från stad till stad, men generellt sett brukar det kosta ca 5000 kr per begravning.

Dikt när någon dör?

Några av de populäraste begravningsdikterna är skrivna av Dan Andersson och Karin Boye.

Relaterade sidor

Om du vill komma i kontakt med begravningsbyrå eller hitta graven så hittar du allt du behöver på denna hemsidan.