Begravningsbyrå Nyköping

Det finns många saker som man måste ta hand om när någon man älskar dör. Du måste kontakta begravningsbyrån, hitta en gravplats och även planera för begravningen. Men dessa uppgifter kan vara överväldigande – särskilt om du aldrig har sysslat med detta tidigare.

Tack och lov finns det en enkel lösning: Begravningsbyråer i Nyköping erbjuder professionell hjälp med alla dina arrangemang så att du inte behöver oroa dig för det längre. De är experter på att se till att allt går smidigt och de gör allt samtidigt som de respekterar dina önskemål om vilken typ av gudstjänst som ska hållas.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Det är aldrig lätt att förlora en älskad person

Vi vet att det sista du tänker på just nu kanske är begravningsarrangemang i Nyköping, men det är viktigt att börja tänka på vad du vill ha och behöver under denna svåra tid. Det kan vara svårt att hitta orden eller ens veta var man ska börja när man ordnar en begravningsgudstjänst, så vi har gjort det till vårt uppdrag att hjälpa människor genom denna process med värdighet och respekt.

Du behöver inte oroa dig för någonting – vi tar hand om allt från att välja ut den perfekta kistan eller urnan, göra alla nödvändiga arrangemang med kyrkogården, krematoriet eller kyrkan, sköta allt pappersarbete, tillhandahålla transporttjänster och mycket mer.

Bästa begravningsbyrå i Nyköping

Nyköping har många begravningsbyråer. Men alla erbjuder inte tjänster av samma kvalitet. Och om du har bråttom till en begravning kan det vara svårt att göra din research och ta reda på vilken byrå som är bäst lämpad för dig. Den här sidan kommer att hjälpa dig med det!

Det första vi vill säga är att priset för en begravning varierar från en begravningsbyrå till en annan – så det lönar sig att shoppa runt innan du fattar några beslut.

Priserna beror också på hur mycket arbete som behöver göras – till exempel om en obduktion behöver göras eller inte, eller om det finns religiösa sedvänjor inblandade. Om du har tecknat en livförsäkring kan den täcka vissa kostnader och även betala ut dödsfallsersättning till de efterlevande.

Standardförmåner:

– Du kan ta kontakt med begravningsbyrån genom att besöka deras kontor, ringa på telefon eller boka ett hembesök så att de kommer hem till dig.

– Känn dig trygg i vetskapen om att ett proffs tar hand om allting åt dig

Känslomässiga fördelar:

– Få råd från en erfaren rådgivare som mer än gärna hjälper dig att planera den perfekta ceremonin.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Nyköping?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Nyköping. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Nyköping?

Pris för begravning i Nyköping varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Nyköping

Vissa begravningsbyråer i Nyköping erbjuder en borgerlig begravning. Detta är ett billigare alternativ till en traditionell begravning. För att bli begravd i en civil ceremoni kremeras din kropp först och det finns ingen begravningsceremoni. Din aska placeras sedan i en urna och begravs.

Begravningsblommor i Nyköping

En begravningsbyrå ordnar begravningsblommor åt dig. Kontakta någon av de begravningsbyråer i Nyköping som är listade på denna hemsida för mer information.

Begravningsklädsel i Nyköping

Om du deltar i en begravning i Nyköping är det viktigt att du klär dig respektfullt. Nedan följer några tips för begravningskläder:

Klä dig anspråkslöst och bekvämt. Det är inte lämpligt att bära shorts, tanktoppar eller andra kläder som avslöjar din hud. Män bör bära lämpliga byxor och skor utan slips, kvinnor bör bära klänningar, blusar eller kjolar.

Undvik starka färger som gult eller orange eftersom dessa färger förknippas med oro och glädje. Mörkare färger som svart, marinblått och grått kan användas i stället. Det är också lämpligt att bära kläder som har burits tidigare; om den avlidne kände dig väl skulle de uppskatta att se dig bära deras favoritkläder.

Begravningskista och urna i Nyköping

Begravningsbyråerna i Nyköping kan hjälpa till med att ordna kista och urna.

Karta över Nyköping

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Nyköping

Letar du efter en begravningsbyrå i Nyköping? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Arfvidsons Begravningsbyrå

Arfvidsons Begravningsbyrå i Nyköping grundades redan år 1885 och drevs då av fru Blomgren som också hade en kaffeservering. Den övertogs på 1920-talet av musikfanjunkaren Axel Arfvidson. När han dött drevs företaget vidare av hans döttrar Astrid och Tora. Numera är det juristen Camilla Hansson som äger byrån.

Välj bland ett stor utbud av kistor och urnor

För att underlätta för de anhöriga har begravningsbyrån i Nyköping ett planeringsverktyg på sin hemsida. Till begravningen kan de anhöriga välja bland ett stort utbud av kistor och urnor. Det finns också många vackra sorgbuketter, kransar och andra blommor i olika färger.

Begravningen kan hållas i exempelvis Kapellet på Nyköpings Nya kyrkogård, eller i Alla Helgona kyrka vid Östra torget.

Kontaktuppgifter:

Repslagaregatan 17
611 32 Nyköping
Tel: 0155 – 20 56 60
E-post: info@arfvidsons.se
Till deras hemsida

Fonus
Östra Storgatan 14
611 34 Nyköping
Tel: 0155-20 51 40
E-post: nykoping@fonus.se
Till deras hemsida

Fondkistan
Brunnsgatan 20
611 32 Nyköping
Tel: 0155-21 00 54
nykoping@fondkistan.org
Till deras hemsida

Lavendla
Östra Storgatan 23D
611 34 Nyköping
Tel: 0155 – 15 08 90
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Bagaregatan 21
611 31 Nyköping
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå Nyköping
Tel: 010-108 79 93
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida