Begravningsbyrå Gävle

Nyligen förlorade du en nära anhörig och nu behöver du hitta en begravningsbyrå i Gävle som kan hjälpa dig att ordna begravningen. Innan vi går vidare vill jag dela några tankar med dig om vad det innebär att sörja.

Det är inte lätt och det finns inget rätt eller fel sätt att göra det på. Det kräver bara tid och ansträngning från både de efterlämnade och från professionella som jag själv. Smärtan av att förlora någon närstående försvinner aldrig, men med tiden blir den mer uthärdlig än till en början.

Du kommer att uppleva många olika känslor under denna process: sorg, ilska, skuld, förvirring … ibland händer alla dessa känslor samtidigt! Men oroa dig inte; de är alla normala reaktioner när vi förlorar någon nära och viktig person i vårt liv.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Det är aldrig lätt att förlora en älskad person

Vi vet att du kanske känner dig överväldigad och förvirrad över vad du ska göra härnäst. Det är därför vi finns här för dig, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Vi kan hjälpa dig att ordna den begravningsgudstjänst du vill ha i Gävle.

Du behöver inte oroa dig för någonting eftersom vi är experter på att arrangera begravningar från början till slut – från bokning av lokal och catering till att skriva ditt lovtal och ordna blommor till ceremonin. Vad du än vill att vi ska göra är det bara att säga till.

Bästa begravningsbyrå i Gävle

När du ska ordna en begravning vill du ha den bästa begravningsbyrån i Gävle. Det är detta som den här artikeln kommer att hjälpa dig med. När det gäller begravningar är det många saker som måste tas om hand och vissa människor vet inte var de ska börja.

Det är därför vi har skapat den här listan för dig med all information om hur du hittar en byrå och hur de kan ta hand om allting åt dig så att allt du behöver göra är att dyka upp i tid!

Du får ett vänligt välkomnande: Det första vår expert föreslår är att när du letar efter den bästa begravningsbyrån i Gävle, se till att de ger dig ett varmt välkomnande. Kom ihåg att dessa människor tillbringar sina dagar med att hantera döden och allt praktiskt kring det.

Standardförmåner:

– Få en personlig rådgivare som hjälper dig.

– Känn dig trygg i vetskapen om att en professionell person tar hand om allting åt dig.

– Du kan komma i kontakt med begravningsbyrån genom att besöka deras kontor, ringa på telefon eller boka ett hembesök så att de kommer hem till dig.

Känslomässiga fördelar:

– Ger dig sinnesro under en känslomässig tid.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Gävle?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Gävle. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Gävle?

Pris för begravning i Gävle varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Gävle

I Gävle stad sker en civil begravning antingen genom kremering eller gravsättning. Den civila begravningen kan anordnas oavsett om den avlidne var svensk medborgare eller inte. Denna typ av begravning anordnas vanligtvis för dem som vill undvika en religiös ceremoni.

Begravningsblommor i Gävle

Det finns många blomsterbutiker i Gävle som erbjuder begravningsblommor.

Begravningsklädsel i Gävle

Begravningsklädseln i Gävle bör vara en kostym eller en mörk klänning.

Begravningskista och urna i Gävle

I Gävle erbjuder begravningsbyråerna ett brett utbud av begravningstjänster. Begravningarna kan ordnas på olika sätt, med eller utan kista och urna.

Karta över Gävle

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Gävle

Letar du efter en begravningsbyrå i Gävle? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Lavendla

Lavendla begravningsbyrå i Gävle har en lång erfarenhet av att ordna både religiösa och borgerliga begravningar. De erbjuder kostnadsfri rådgivning per telefon, och har generösa öppettider. Bokning av begravning kan göras på flera olika sätt, och Lavendla strävar efter att ceremonin ska formas efter den avlidnes personlighet och de anhörigas önskemål. Företaget har också verksamhet i Kiruna.

”Lång erfarenhet utav att ordna vackra begravningsceremonier”

En kyrklig begravning kan ordnas i kristendomens tecken av begravningsbyrån i Gävle. Ett griftetal hålls av prästen, och ceremonin övergår sedan i överlåtelse och avsked. Begravningen kan hållas i exempelvis Bomhus kyrka, som först uppfördes 1906. Interiören är vit med ett rundat trätak. Om en mindre religiös ceremoni är att föredra finns Eviga ljusets kapell tillgängligt.

Kontaktuppgifter:

Norra Kansligatan 10
803 20 Gävle
Tel: 026 – 280 59 20
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Fonus
Ruddammsgatan 21
803 20 Gävle
Tel: 026-10 00 50
E-post: gavle@fonus.se
Till deras hemsida

Märtha Forsbergs Begravningsbyrå
Drottninggatan 37 B
803 11 Gävle
Tel: 026-18 83 55
E-post: info@marthaforsbergs.se
Till deras hemsida

Gävle Begravningsbyrå
Ruddammsgatan 35
803 11 Gävle
Tel: 026 – 10 71 00
E-post: info@gavlebegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå
Tel: 010 – 33 33 623
Drottninggatan 18
80320 Gävle
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Nygatan 29
801 35 Gävle
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 91 12
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida