Begravningsbyrå Hudiksvall

Vi finns här för att hjälpa dig genom den svåraste tiden i ditt liv. Vi vägleder dig genom denna svåra process och hjälper dig med alla arrangemang som behövs för en begravning i Hudiksvall, inklusive val av urnor, kyrkogårdar, blommor med mera. Med vår vägledning kan du vara säker på att varje aspekt av din älskades sista farväl tas om hand på rätt sätt.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Det är aldrig lätt att förlora en älskad person

Det kan vara svårt att veta vad man ska göra efter begravningen, men vi finns här för dig. Vi hjälper dig att hitta en begravningsbyrå i Hudiksvall som ordnar en begravning och tar hand om alla detaljer så att du inte behöver oroa dig för någonting.

Du förtjänar lite sinnesfrid under denna svåra tid, och det är därför vårt team har hjälpt familjer som din sedan många år tillbaka. Låt oss ta hand om allt från början till slut – inklusive kremering eller begravningstjänster samt urnor och andra minnesartiklar – så att du kan fokusera på att läka istället för att oroa dig för logistiken.

Bästa begravningsbyrå i Hudiksvall

Letar du efter en begravningsbyrå i Hudiksvall? Då har du kommit till rätt ställe. Vi erbjuder ett komplett utbud av tjänster, från att arrangera begravningen och välja lämpliga kläder till blommor och handbukett.

Vårt team kommer att finnas där för dig hela vägen. Träffa vår vänliga personal redan idag.

Standardförmåner:

Förmån 1: Du kan ta kontakt med begravningsbyrån genom att besöka deras kontor, ringa på telefon eller boka ett hembesök så att de kommer hem till dig.

Förmån 2: Känn dig trygg i vetskapen om att ett proffs tar hand om allting åt dig

Förmån 3: Få en personlig rådgivare som hjälper dig genom denna svåra tid.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Hudiksvall?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Hudiksvall. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Hudiksvall?

Pris för begravning i Hudiksvall varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Hudiksvall

Borgerliga begravningar är inte dyra och kan göras via det lokala krematoriet. Den enskilde har gäster som följer med honom eller henne vid begravningsceremonin.

En borgerlig begravning kan hållas i en kyrka eller på annan plats, men man uppmanas att använda gudstjänstlokal för att bjuda in andra.

Sannolikt kommer familjemedlemmar att ta rollen som kistbärare medan andra fungerar som hederskistbärare under ceremonin. Gästerna kan ofta ta med sig blommor att lägga vid kistan eller plantera efter att begravningsgudstjänsten är avslutad.

Begravningsblommor i Hudiksvall

En begravningsentreprenör kan också kallas begravningsarrangör. De hjälper till med att köpa och arrangera blommorna till din älskades begravning.

Du kan bara berätta för dem vad du vill ha och de tar hand om resten. Det finns många fler tjänster som de tillhandahåller, så det är bäst om du träffar några innan du bestämmer dig för en.

Begravningsklädsel i Hudiksvall

Det är alltid bäst att klä sig i svart på en begravning. Den mest formella klädseln är en kostym med slips, men det är inte nödvändigt. Det är viktigare att du är respektfull och lämpligt klädd.

Begravning i Hudiksvall

En begravningsgudstjänst i Hudiksvall hålls vanligtvis i kyrkan. En kista med den avlidnes kropp finns med vid gudstjänsten.

Vanligtvis sägs det böner under ceremonin. Det kan ta upp till en timme innan detta sker. Du kan skriva din egen bön eller be högt för dem.

Begravningskista och urna i Hudiksvall

Begravningsbyråerna i Hudiksvall erbjuder en rad olika tjänster. De ordnar kista och urna åt dig så att din älskade kan begravas i tid.

Karta över Hudiksvall

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Hudiksvall

Letar du efter en begravningsbyrå i Hudiksvall? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Lavendla

Lavendla begravningsbyrå i Hudiksvall hjälper dig med arrangemang av både kristna och borgerliga begravningar. De erbjuder tre olika sätt att hålla i planeringsmöten, utifrån vad kunden önskar. De olika alternativen är: träffas i ett fysiskt möte, ha ett telefonmöte med en rådgivare eller att kunden först på egen hand planerar med hjälp av deras planeringsverktyg. Planeringen stäms sedan av med en av deras rådgivare. Lavendla finns också i Göteborg.

Begravningsceremoni i klassiska kyrkor

Lavendla begravningsbyrå i Hudiksvall har sin egen juridiska avdelning, och kan därmed vara till hjälp vid juridiska frågor. Byrån erbjuder också sammanställd information om vilka kyrkor och kapell som finns i staden. Det finns sammanlagt 13 st kyrkor och kapell i Hudiksvall och 4 församlingshem.

Två kyrkor som är populära för begravningar är Jakobs kyrka och Håsta kyrka. Jakobs kyrka är från 1600-talet och har ett klassiskt utseende med vita stenväggar och grönt koppartak över kyrktornet. Kyrkan i Håsta är mer modern, då den är från 1980-talet. Det är en träkyrka med rödmålad fasad.

De flesta kyrkor i Hudiksvall erbjuder lån av musikanläggning. För borgerliga begravningar rekommenderas någon av Hudiksvalls fina fiskarkapell, exempelvis naturnära Agö kapell som är byggt i timmer och har utsikt över havet. 

Kontaktuppgifter:

Tel: 065-040 17 23
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Fonus
Storgatan 37
824 30 Hudiksvall
Tel: 0650-104 25
E-post: hudiksvall@fonus.se
Till deras hemsida

Tollstedts Begravningsbyrå
Norra Kyrkogatan 10
824 30 Hudiksvall
Tel: 0650 – 106 80
E-post: info@tollstedts.se
Till deras hemsida

Karins Begravningsbyrå
Käppuddsgatan 1
824 30 Hudiksvall
Tel: 0650-152 01
E-post: info@karinsbegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Drottninggatan 2
824 30 Hudiksvall
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå Hudiksvall
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 91 12
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida