Begravningsbyrå Sundsvall

En begravning i Sundsvall kan vara en av de svåraste sakerna du någonsin måste gå igenom. Du sörjer någon som har gått bort, men samtidigt måste du organisera alla aspekter av begravningen eller kremeringen.

Kanske hade de en livförsäkring med en överenskommen förbetald begravning, så nu är det ditt ansvar att kontakta bolaget och ordna med arrangemang. Men var ska du börja? Vem ska du ringa? Och hur mycket kommer allt att kosta? Detta är bara några av de frågor som kanske går dig genom huvudet vid denna tidpunkt när ingenting längre verkar säkert.

Den person som ansvarar för att organisera begravningar kallas begravningsentreprenör, ibland även kallad personal på begravningsbyrå i Sundsvall. De är ansvariga för att samordna alltihop till något minnesvärt.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Har du förlorat en nära anhörig nyligen?

Vi är här för att hjälpa dig. Du har kommit till rätt ställe. Vår begravningsbyrå i Sundsvall har åtagit sig att ge utmärkt service och omsorg för din familj under denna svåra tid.

Vi tar hand om allt, från arrangemang till begravning eller kremering, så att du kan fokusera på det som är viktigast – att hedra din älskades liv med värdighet och respekt.

Bästa begravningsbyrå i Sundsvall

Döden är en del av livet. Det är något som vi alla måste hantera så småningom, och det kan vara mycket svårt. Det bästa du kan göra för dig själv när du ska hantera en älskad persons död är att hitta en byrå som utför begravningar i Sundsvall.

Det finns många saker du måste ta hand om efter att någon har dött: hitta arrangemang för begravning eller kremering, se till att blommor levereras, välja vilka kläder din älskade ska ha på sig – det är mycket som händer! Personalen på Best begravningsbyrå i Sundsvall tar hand om allting åt dig så att du inte får någon extra stress utöver sorgen över dina förlorade nära och kära.

Standardförmåner:

– Du kan hitta en begravningsbyrå i närheten av din plats

– En professionell person tar hand om allting åt dig

Känslomässiga fördelar:

– Känn dig trygg i vetskapen om att ett proffs tar hand om allting åt dig.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Sundsvall?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Sundsvall. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Sundsvall?

Pris för begravning i Sundsvall varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Sundsvall

  • En borgerlig begravning i Sundsvall sker på kyrkogården.
  • En kropp väntar på kremering eller begravning innan anhöriga väljer en gudstjänst.
  • Gudstjänsten kan utföras av antingen en officiant, präst, pastor, präst, rabbin, medlem av prästerskapet eller någon som har godkänts av din kyrka för att utföra gudstjänster.
  • Ceremonier är inte begränsade till kyrkogården. Ceremonin kan hållas var som helst du vill, det finns inga regler om platsen. Det enda som krävs är parkering och ett område som är tillräckligt stort för att gästerna ska kunna samlas.

Begravningsblommor i Sundsvall

Begravningsblommor i Sundsvall består vanligtvis av en eller flera av följande:

  • Vit ros
  • Lavendelblomma
  • Nljusblomma
  • Alstroemeria växt

Begravningsklädsel i Sundsvall

Folk har vanligtvis samma kläder som de skulle ha på sig vid begravningen av en nära anhörig. Vissa föredrar att klä sig bekvämt i jeans eller byxor med en mörk skjorta eller blus.

Andra väljer kanske att klä sig mer formellt i kostym eller klädsel. Kvinnor får också bära eleganta klänningar, handskar och hattar. Män är vanligtvis klädda på liknande sätt – kostym, klädskor och hattar är typiska klädesplagg.

Begravningskista och urna i Sundsvall

Begravningsbyråer i Sundsvall kan hjälpa till med kista och urna. En begravningsbyrå erbjuder också ofta urnor, vaser, minnesböcker och andra föremål för köp.

Karta över Sundsvall

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Sundsvall

Letar du efter en begravningsbyrå i Sundsvall? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Fenix Begravningsbyrå

Fenix Begravningsbyrå i Sundsvall erbjuder hjälp vad gäller planering och genomförande av begravningar, med målet att det ska vara så skonsamt och enkelt som möjligt för de anhöriga. Rådgivarna på det lokala kontoret har lång erfarenhet och känner till ortens kyrkor och kapell. Byrån grundades år 2014 och använder sig av avancerad teknik.

Planera en begravningsceremoni som är personlig

Hos begravningsbyrån i Sundsvall går det att få guidning genom alla moment i en borgerlig, kyrklig eller annan religiös begravning. Det går självklart också att ordna en begravning utan ceremoni.

Nacksta kyrka är oval, formad som en båt och har en blåmålad fasad. Den finns tillgänglig för en kyrklig ceremoni. Tegelbyggnaden Skönsmons gravkapell används för borgerliga begravningar och annan trosinriktning.

Kontaktuppgifter:

Tel: 010-551 70 35
Rådhusgatan 25
852 32 Sundsvall
Till deras hemsida

Fonus
Esplanaden 11
852 31 Sundsvall
Tel: 060-16 09 00
E-post: sundsvall@fonus.se
Till deras hemsida

Lavendla
Storgatan 40
852 30 Sundsvall
Tel: 060-606 25 64
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Thomas Anderssons Begravningsbyrå
Köpmangatan 5
852 31 Sundsvall
Tel: 060 – 61 34 48
E-post: anderssons@ringabyraer.se
Till deras hemsida

Agenda Begravningsbyrå
Medborgargatan 31
856 30 Sundsvall
Tel: 060 – 66 28 10
E-post: agenda@ringabyraer.se
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå Sundsvall
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 99 61
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida