Begravningsbyrå Linköping

När en älskad person dör kan det vara svårt att fatta beslut om hur man bäst hedrar minnet av personen i fråga och ger ett avslut.

Att förstå vilka begravningsarrangemang som finns tillgängliga i Linköping är inte alltid lätt – vi hoppas att den här katalogen hjälper dig att hitta en byrå som passar dina behov.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Letar du efter en begravningsbyrå i Linköping?

Det kan vara svårt att hantera en nära anhörigs död. Det är viktigt att personen får ett så bra avsked som möjligt, och det innebär att hitta en erfaren begravningsbyrå i Linköping.

Vi vet hur svårt det är att hitta rätt företag för en sådan känslosam tid. Därför erbjuder de sina tjänster som en professionell begravningsbyrå i Linköping som tar hand om allt från början till slut – inklusive att ordna blommor, catering och transport. Du behöver inte oroa dig för någonting alls.

Klicka här: Begravningsbyrå Linköping

Bästa begravningsbyrå i Linköping

Att välja begravningsbyrå kan vara ett känslomässigt och svårt beslut. Den bästa begravningsbyrån i Linköping är här för att hjälpa dig genom denna svåra tid.

De lyssnar på dina önskemål och hjälper till med de praktiska arrangemangen, samtidigt som de erbjuder en varm och vänlig miljö där du kan samla dina tankar. Ring dem redan idag!

Standardförmåner:

– Du får den bästa möjliga servicen.

– Du kan känna dig trygg i vetskapen om att dina nära och kära kommer att tas om hand.

Känslomässiga fördelar:

– Få det avslut som du behöver för att gå vidare med ditt liv efter en förlust.

– Hjälper till att se till att allt görs i enlighet med vad du skulle vilja för dem, och inte bara utifrån en godtycklig checklista.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Linköping?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Linköping. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Linköping?

Pris för begravning i Linköping varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Linköping

Linköpings kommun har befogenhet att ordna ett avtal med en entreprenör, vilket sker genom att utfärda en förfrågan. Kommunfullmäktige utser sedan entreprenören och utfärdar ett förordningsbrev.

Därefter måste ett avtal om begravningen träffas mellan familjen och entreprenören. Avtalet måste innehålla detaljer om hur mycket det kommer att kosta för begravningen samt vilka riter som kommer att äga rum. Därefter måste beställningen lämnas in till Linköpings kommun för godkännande.

Borgerliga begravningar i Linköping skiljer sig från andra typer av begravningar eftersom det inte finns någon präst närvarande vid dem, utan det finns istället en person utsedd av kommunen som kan leda de delar av ceremonin som traditionellt sett skulle ha gjorts av en präst.

Begravningsblommor i Linköping

Blommor som används vid en begravning i Linköping kan vara allt från blommor till kransar och alla möjliga andra arrangemang.

Blommor kan vara antingen krukväxter, snittblommor eller färska snittblommor. Blommor som traditionellt används vid begravningar är vita blommor som nejlikor och liljor, men det är upp till den avlidnes familj att bestämma vilken typ av blomsterarrangemang de vill ha.

Begravningsklädsel i Linköping

Många undrar vad de ska ha på sig innan de går till en begravning. Detta beror till stor del på begravningsverksamheten och vilken religiös övertygelse du har.

I allmänhet finns det några riktlinjer som man kan följa. Män bör bära en mörk kostym eller sportjacka med klädbyxor och en vit skjorta. Kvinnor bör bära en konservativ, klädsam klädsel med blygsam täckning av armar och ben. En svart klädsel är lämplig för både män och kvinnor, men behöver inte vara det enda alternativet. Om du är osäker kan du alltid ringa begravningsbyrån för att få deras rekommendation.

Begravningskista och urna i Linköping

Vanligtvis är det en auktoriserad begravningsentreprenör (t.ex. en person som är auktoriserad som begravningsentreprenör i Sverige) som ordnar med detta.

Karta över Linköping

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Linköping

Letar du efter en begravningsbyrå i Linköping? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Fonus

Fonus begravningsbyrå i Linköping planerar och genomför vackra och personliga begravningar. Ceremonier inom olika religioner och borgerliga begravningar går att ordna lika väl som de som hålls enligt Svenska kyrkans tradition.

År 1969 bildades Begravningsföreningen Fonus som idag är den mest anlitade begravningsbyrån i Sverige. Namnet ”Fonus” är latin och betyder begravning.

Minnessida där anhöriga kan dela sin sorg och sina minnen

För att de anhöriga ska kunna dela sin sorg och sina minnen erbjuder begravningsbyrån i Linköping en minnessida som fungerar som en digital samlingsplats.

Fonus kan ordna en kristen begravning i Mikaelskyrkan, en röd träbyggnad från 1700-talet som tidigare fungerade som sädesmagasin.

För gravsättning kan Landeryds kyrkogård användas, en högt belägen och genuin landsbygdskyrkogård med utsikt över levande kulturlandskap.

Kontaktuppgifter till Fonus i Linköping:

Drottninggatan 50
582 27 Linköping
Tel: 013 – 12 47 04
E-post: linkoping@fonusost.se
Till deras hemsida

Lavendla
Ågatan 23
582 22 Linköping
Tel: 013-475 14 61
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

C.A. Roséns Begravningsbyrå
S:t Larsgatan 17
582 24 Linköping
Tel: 013 – 12 02 17
E-post: info@ca-rosens.se
Till deras hemsida

Centrala Begravningsbyrån
Apotekaregatan 10
582 27 Linköping
Tel: 013 – 12 20 59
E-post: info@centrala.net
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå
Stora Torget 3
58 219 Linköping
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Drottninggatan 8
582 25 Linköping
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 93 96
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida