Begravningsbyrå Borås

Det är aldrig lätt att förlora en älskad person, men det är alltid viktigt att komma ihåg att det finns många saker du kan göra för att hjälpa dem att vila i frid.

En sådan sak är att hitta en begravningsbyrå i Borås som ordnar begravningen. Den här sidan kommer att visa hur och var du kan hitta en begravningsbyrå i Borås så att din älskade kan få vila fredligt med värdighet och respekt.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Om du letar efter en begravningsbyrå i Borås kan vi hjälpa dig

Vi är en erfaren och professionell begravningsbyrå som har varit verksam sedan många år. Vårt mål är att se till att dina närståendes sista önskemål uppfylls med värdighet och respekt.

Du behöver inte oroa dig för någonting under denna svåra tid eftersom vårt team tar hand om allt från början till slut. Allt du behöver göra är att berätta för oss vad som skulle vara viktigast för din älskade – om det är kremering eller begravning, religiös eller sekulär ceremoni etc., så sköter vi resten.

Bästa begravningsbyrå i Borås

Begravningsbyråer i Borås – det finns många begravningsbyråer och det kan vara svårt att hitta den bästa. Det första steget är dock något som vi alla måste göra: att ordna våra egna begravningar. Om du vill veta hur mycket en begravning kostar och vilka tjänster de erbjuder har du här chansen.

Bästa begravningsbyrån i Borås erbjuder sina kunder en utmärkt service till rimliga priser. De erbjuder även praktisk hjälp som att ordna blommor, kläder etcetera för dagen för ceremonin. Vi hoppas att den här informationen ska vara användbar när du fattar beslut om begravningsarrangemang.

Standardförmåner:

– Få en personlig rådgivare som hjälper dig.

– Känn dig trygg i vetskapen om att en professionell person tar hand om allting åt dig.

– Du kan komma i kontakt med begravningsbyrån genom att besöka deras kontor, ringa på telefon eller boka ett hembesök så att de kommer hem till dig.

Känslomässiga fördelar:

– Du behöver inte oroa dig för hur mycket den här tjänsten kostar eftersom den är överkomlig och har paket tillgängliga för alla budgetar.

– Personalen på denna begravningsbyrå är vänliga, medkännande människor som förstår vad du går igenom när du ordnar en begravning.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Borås?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Borås. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Borås?

Pris för begravning i Borås varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Borås

Det finns flera steg för en borgerlig begravning i Borgå

Först måste den avlidnes familj fylla i en ansökningsblankett för kremering med hjälp av en begravningsbyrå eller ett krematorium. Du måste sedan lämna in denna blankett till din kommun som sedan granskar om det finns några utestående skulder

Om det inte finns några utestående skulder måste du sedan lämna in ett balsameringsintyg som också kallas intyg om befriad kremering. Nästa förfarande är att kontakta den utsedda kyrkogården där kremeringen ska äga rum och ge dem en förskottsbetalning. Slutligen kan du nu hålla en begravningsgudstjänst i en valfri kyrka.

Begravningsblommor i Borås

Du kan köpa begravningsblommor i Borås hos de flesta blomsterhandlare, eller ordna så att de levereras av begravningsbyrån

Begravningsklädsel i Borås

Det är viktigt att ha en korrekt begravningsklädsel på sig vid en begravning i Borås. Detta görs för att visa respekt för den avlidne och för att hylla dennes minne.

Klädkoden för den här typen av evenemang är svarta, mörka kostymer med slips för män och klänningar eller kjolar med strumpor eller strumpbyxor. Kvinnor bör också ha ett annat klädesplagg utöver dessa. Det är bäst att hålla klädseln enkel så att den inte drar ner på alla andra som är närvarande vid begravningsceremonin.

Begravningskista och urna i Borås

Urnan är en urna som kan användas för att förvara kremerade kvarlevor.

Om du behöver hjälp med tillhandahållandet av en begravningskista och urna i Borås, kontakta en begravningsentreprenör.

Karta över Borås

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Borås

Letar du efter en begravningsbyrå i Borås? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Lavendla

Lavendla begravningsbyrå i Borås är en modern byrå som även har verksamhet i Örkelljunga. De hjälper sina kunder att planera begravningar på ett sätt som passar kunden bäst – exempelvis via telefon, online eller ett fysiskt möte. Man får alltid tillgång till hjälp och stöttning av en personlig begravningsrådgivare vid behov.

”Hjälp att anordna en vacker begravningsceremoni”

Söker du efter en begravningsbyrå i Borås kan Lavendla hjälpa dig att anordna allt kring begravningen. I Borgstena kyrka kan en kyrklig begravning äga rum och i Minnets kapell kan en borgerlig begravning ske. Hos Lavendla kan du alltid få juridisk hjälp och en personlig rådgivare hjälper dig under hela processen.

Kontaktuppgifter:

Tel: 033-340 13 77
Femte Villagatan 1
Till deras hemsida

Fonus
Allégatan 11
503 32 Borås
Tel: 033-41 62 15
E-post: boras@fonus.se
Till deras hemsida

Funera Borås
Petersbergsgatan 19
504 30 Borås
Tel: 033-10 33 05
E-post: kundtjanst@funera.se
Till deras hemsida

Lenbergs Begravningsbyrå
Södra Kyrkogatan 37
503 34 Borås
Tel: 033-22 57 00
E-post: info@lenbergs.se
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 96 59
info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Tel: 010-551 70 35
Österlånggatan 16 A
503 31 Borås
Till deras hemsida