Begravningsbyrå Vimmerby

Att förlora en älskad person är en känslomässig och svår tid.

Det kan vara svårt att veta vad man ska göra och var man ska börja. En erfaren begravningsbyrå i Vimmerby hjälper dig med alla arrangemang, så att du kan fokusera på det som är viktigast: att hedra din älskades liv.

Det sista som sörjande vänner och familjemedlemmar vill oroa sig för är hur begravningsbyrån kommer att sköta sina arrangemang – som tur är finns det många saker som en kvalificerad byrå kommer att ta hand om åt dem.

Ett professionellt team av specialister på en ansedd begravningsbyrå i Vimmerby kan guida familjer genom varje steg i att arrangera en persons sista avskedsfest och samtidigt ge stöd under denna utmanande tid.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Om du behöver hjälp med att ordna en begravning i Vimmerby kan vi hjälpa dig

Vi har arrangerat begravningar för människor i Vimmerby med omnejd i många år. Vårt team av experter tar hand om allt från början till slut så att du inte behöver oroa dig för någonting.

Du förtjänar en tjänst som är skräddarsydd efter dina behov och som speglar vem din älskade var som person. Därför finns vår personal här 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året för att svara på alla frågor eller funderingar du kan ha om processen.

Ta kontakt med oss idag genom att ringa oss eller besöka vårt kontor.

Bästa begravningsbyrå i Vimmerby

I Vimmerby finns en begravningsbyrå med ett utmärkt rykte. Detta företag har funnits i många år och de erbjuder en mängd olika tjänster. De kan hjälpa dig att planera din begravning i förväg eller så ordnar de en begravning när det är väl blir dags.

Personalen är mycket vänliga och hjälpsamma mot invånarna i Vimmerby och deras familjer också. Deras priser är också rimliga för en så viktig tjänst, vilket är anledningen till att så många människor litar på dem med sina älskades sista arrangemang.

Standardförmåner:

– Få en personlig rådgivare som hjälper dig.

– Känn dig trygg med att en professionell person tar hand om allting åt dig.

– Du kan komma i kontakt med begravningsbyrån genom att besöka deras kontor, ringa på telefon eller boka ett hembesök så att de kommer hem till dig.

Känslomässiga fördelar:

– Inga bekymmer om vem som ska ordna allt detta åt dig.

– Dina nära och kära kommer att tas om hand med värdighet och respekt.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Vimmerby?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Vimmerby. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Vimmerby?

Pris för begravning i Vimmerby varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Vimmerby

Borgerliga begravningar hålls i Vimmerby stad. Denna typ av begravning genomförs med liten eller ingen koppling till religion, vilket gör den lämplig för de flesta människor.

Det är också mycket billigare än en kyrklig begravning. En borgerlig begravning kan anordnas utan någon religiös gudstjänst alls, och många väljer att göra detta eftersom det inte finns något krav på att familjemedlemmar ska begravas tillsammans.

Ceremonin innebär vanligtvis att man läser upp ett kort uttalande om den person som har avlidit och de närvarande håller tal samt säger några ord om sina känslor för den person de begraver.

Begravningsblommor i Vimmerby

Begravningsbyrån kan ordna blommor eller så kan du välja att göra det själv. Blommor brukar läggas på kistan eller i kapellet före gudstjänsten, och i slutet av den kan du visa din respekt för personen genom att lägga en enda blomma på graven.

Begravningsklädsel i Vimmerby

När det gäller begravningskläder bör du klä dig efter den veckodag då begravningen äger rum.Begravningar hålls normalt på vardagar, så det är lämpligt att bära dina bästa svarta kläder.

Begravningskista och urna i Vimmerby

Begravningsbyråer är det bästa stället att hitta kistor och urnor i Vimmerby. Kistor är vanligtvis gjorda av trä, om du inte har valt kremering. Det finns också många minneskapell som kan tillhandahålla dessa föremål, men de kan vara dyrare.

Karta över Vimmerby

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Vimmerby

Letar du efter en begravningsbyrå i Vimmerby? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Rundqvists Begravningsbyrå

Med ett korrekt och varmt bemötande tar Rundqvists Begravningsbyrå i Vimmerby hand om kunderna på bästa sätt. De sköter allt förknippat med begravning och dödsfall, inklusive planering, bokning av lokal, transport, dödsannons, musik med mera. De är en del av Klarahill, som är ett nätverk bestående av lokala begravningsbyråer.

Går att boka hjälp med begravningen online

Begravningsbyrån i Vimmerby hjälper de anhöriga med allt det praktiska kring begravningen och stöttar under hela processen. Den lokala byrån har jourtelefon och onlinebokning.

En populär kyrka att boka för begravningsceremonin är Vimmerby kyrka. Den uppfördes 1854-1855 och är byggd i nyklassicistisk stil. Här kan en kyrklig begravning hållas.

För borgerliga begravningar eller ceremonier i annan tro finns Sankt Johannes kapell som har en altartavla med blommor.

Kontaktuppgifter till Rundqvists Begravningsbyrå 

Sevedegatan 11
598 37 Vimmerby
Tel: 0492 – 101 69
E-post: rundqvist.vimmerby@klarahill.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Lavendla
Tel: 0492-65 10 64
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå Vimmerby
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-220 49 20
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida