Begravningsbyrå Västervik

I en tid av stor sorg behöver du hitta rätt begravningsbyrå i Västervik för att ordna en begravning för din älskade. Detta är inte alltid lätt eftersom det är många saker som måste beaktas. Vilken typ av ceremoni och var den ska äga rum, vem som ska tala eller framföra musik vid gudstjänsten, vilken typ av blommor du vill ha på kistan och om kremering eller begravning är lämpligare.

För att kunna fatta dessa beslut med viss säkerhet är det viktigt att känna till alla dina alternativ, så vi har sammanställt den här guiden som innehåller information om både kremerings- och begravningstjänster som finns tillgängliga i Västervik, samt information om lokala företag som kan hjälpa dig att organisera en minnesstund.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Om du letar efter en begravningsbyrå i Västervik kan vi hjälpa dig

Vi har arrangerat begravningar i Västervik i årtionden och känner till området väl. Vårt team av experter tar hand om alla arrangemang så att du kan fokusera på att sörja tillsammans med din familj.

Du behöver inte oroa dig för någonting när det gäller att planera en begravning, det är bara att ringa oss eller fylla i vårt kontaktformulär så sköter vi allt annat!

Kontakta oss idag om du letar efter en byrå för att ordna en begravning i Västervik.Kontakta vår begravningsbyrå i Västervik idag!

Bästa begravningsbyrå i Västervik

Välkommen till en begravningsbyrå i Västervik som hjälper dig att ordna den perfekta begravningen.

Om du letar efter ett ställe där du kan göra alla dessa arrangemang hjälper vi dig gärna.

Vi specialiserar oss på att erbjuda en imponerande service och ser till att allt tas om hand från början till slut. Det inkluderar att arrangera blommor, handbukett samt klädalternativ.

Du kan också förvänta dig att vår personal ger vänliga och hjälpsamma råd vid varje steg på vägen – och ger dig tid och utrymme när det behövs så att det känns som om de är där med dig under denna svåra tid. Vi slutar aldrig att bry oss om dina behov.

Standardförmåner:

– Expertis om begravningsarrangemang.

– Vi erbjuder en mängd olika tjänster så att du kan hitta en som passar dina behov bäst.

Känslomässiga förmåner:

– Du kan ta farväl med värdighet och respekt.

– Var trygg i vetskapen om att allt är ordnat för dig.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Västervik?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Västervik. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Västervik?

Pris för begravning i Västervik varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Västervik

Borgerliga begravningar hålls i stadshus, kyrkor eller andra civila byggnader. Kistan förs in genom bakdörren för att hålla ingången öppen för personer som inte deltar i begravningen.

Kistan placeras alltid på en scen för visning eftersom det är brukligt att folk ska visa sin sista respekt. Det är vanligt att de sörjande bär svarta kläder vid en civil begravning. Borgerliga begravningar är fullt utrustade med blommor och förfriskningar, men det blir ingen religiös ceremoni.

En präst kan vara närvarande under visningstiden så att de sörjande kan få andlig vägledning om de vill prata med någon.

Begravningsblommor i Västervik

I Västervik är det möjligt att en begravningsentreprenör ordnar blommorna. Många begravningsbyråer har en egen blomsterhandlare som erbjuder de bästa priserna för de blommor som behövs. Floristen kan också ordna kransar och girlanger som placeras på kistan i kyrkan eller vid graven.

Begravningsklädsel i Västervik

I Västervik är det vanligt att bära svarta kläder på en begravning. Män bär ofta en svart kostym med vit skjorta och svart slips. Kvinnor bär vanligtvis en svart klänning eller kjol med en fin topp och kavaj.

Begravningskista och urna i Västervik

En begravningsentreprenör kan tillhandahålla en kista och en urna för ceremonin. Han måste kontaktas i förväg för detta ändamål. Begravningsbyrån bör också tillhandahålla annan utrustning, t.ex. blommor, som behövs för evenemanget.

Karta över Västervik

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Västervik

Letar du efter en begravningsbyrå i Västervik? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Lavendla

Lavendla Begravningsbyrå i Västervik vill skapa personliga begravningar som påminner mer om livet som levts än om döden. Avskedet ska genomsyras av fina minnen och kärlek.

Grundaren Jakob Nordström har som mål att företaget ska underlätta för människor som har drabbats av sorg. Mötet med de anhöriga ska ske på flera olika sätt.

Planera ett avsked genomsyrat av fina minnen

För en kyrklig begravning kan begravningsbyrån i Västervik boka Sankt Petri kyrka vars interiör går i vitt och grönt. Bårtäcken med samma färgskala går att låna utan kostnad.

En annan populär kyrka är Sankta Gertruds kyrka som också ligger i Västervik har tre orglar och mycket bra akustik. Organist och övriga kyrkomusiker kan bokas i förväg.

Kontaktuppgifter:

Storgatan 10
593 30 Västervik
Tel: 0490 – 76 22 63
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Fonus
Västra Kyrkogatan 25
593 33 Västervik
Tel: 0490 – 317 10
E-post: vastervik@fonusost.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Kvarngatan 15
593 30 Västervik
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 99 43
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida