Begravningsbyrå Piteå

I Sverige är begravningen den sista omvårdnad som de efterlevande kan ge sina nära och kära. Det är också ett tillfälle för dem att samlas som en gemenskap och uttrycka sin sorg.

Den här sidan hjälper dig att hitta en begravningsbyrå i Piteå som kan ordna din eller någon närståendes begravning.

Först finns det några saker du bör veta om vilken typ av tjänst som skulle vara bäst för den avlidne och hans/hennes familj.

En minnesgudstjänst hålls vanligtvis i den kyrka som personen brukade gå i. Det innebär ofta att man sjunger psalmer, läser bibelställen och ber tillsammans. Den här typen av ceremoni passar bäst om personen var religiös eller andlig.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Har du förlorat en nära anhörig nyligen?

Begravningen är en viktig del av sorgeprocessen. Det är en tid för att ta farväl och reflektera över det liv som har levts. Vi finns här för att hjälpa dig genom denna svåra tid, med vårt erfarna team av yrkesmän som vägleder dig varje steg på vägen.

Låt oss ta hand om allting åt dig så att all din uppmärksamhet kan fokuseras på att minnas och hedra din älskade i fred. Från att välja ut blommor, ordna catering eller välja musik, vi gör allt för dig så att ingenting lämnas ogjort i en så svår tid.

Bästa begravningsbyrå i Piteå

En begravning är en av de svåraste uppgifter du någonsin kommer att ta dig an. Det kan vara överväldigande och många vet inte var de ska börja. En begravningsbyrå i Piteå kan hjälpa till med denna process. De är experter på att arrangera begravningar, vilket innebär att de tar hand om praktiska arrangemang som blommor, kläder och catering för vakan eller mottagningen efteråt.

Att hitta en bra begravningsbyrå i Piteå är viktigt eftersom alla inte erbjuder dessa tjänster; vissa ordnar bara kremeringar eller begravningar utan några extrafunktioner som blommor, klädförslag etcetera.

Standardförmåner:

– Få en personlig rådgivare som hjälper dig.

– Känn dig trygg i vetskapen om att en professionell person tar hand om allting åt dig.

– Du kan komma i kontakt med begravningsbyrån genom att besöka deras kontor, ringa på telefon eller boka ett hembesök så att de kommer hem till dig.

Känslomässiga fördelar

– Hitta sinnesro efter att ha fattat ett viktigt beslut om din älskades sista arrangemang.

– Se till att din familj och dina vänner tas om hand under denna svåra tid.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Piteå?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Piteå. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Piteå?

Pris för begravning i Piteå varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Piteå

En borgerlig begravning är en typ av minnesstund som är ett löfte om att avsluta den långvariga sorg som orsakas av en älskad persons död.

Syftet med en borgerlig begravning i Piteå, Sverige är att erbjuda ett avslut för både de sörjande och deras familjer. En civil begravning innefattar inte alls några religiösa tjänster.

Den främsta anledningen till att det är så viktigt för Sverige att stå värd för sådana ceremonier är att de erbjuder en möjlighet att hedra den avlidna personens liv och lägga sorgeprocessen bakom sig.

En civil begravning i Piteå, Sverige äger också rum när det inte tidigare har funnits någon överenskommelse om religion eller om ingen vill arrangera den.

Begravningsblommor i Piteå

Begravningsblommor i Piteå arrangeras av begravningsbyråer i staden för att göra begravningsgudstjänsten vackrare och värdigare.

Begravningsklädsel i Piteå

Färgen på klänningen, kostymen eller andra kläder som bärs vid en begravning dikteras ofta av den typ av kläder som vanligtvis bärs vid bröllop.

Kvinnor bör bära klänningar eller kjolar med ärmar. Män bör bära skjortor och slipsar. Kvinnor kan bära svarta byxor i stället för kjolar med lämplig överdel.

Begravningskista och urna i Piteå

Begravningsföretag i Piteå kan hjälpa till med att tillhandahålla kista och urna till bästa möjliga pris.

Karta över Piteå

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Piteå

Letar du efter en begravningsbyrå i Piteå? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Piteå Begravningsbyrå

Begravningsbyrån i Piteå startades år 1954 av Aina och Rudolf Dahlbäck, och ägs numera av syskonparet Sandra och Peter Gleerup. De satsar på att ge flexibla, prisvärda tjänster med ett personligt engagemang. Byrån samarbetar med lokala företag och har en medveten miljöstrategi där gravstenar tillverkas lokalt i Öjebyn och Holmsund.

Hjälp att planera begravningsceremonins detaljer

Begravningen kan planeras vid ett besök på kontoret, där begravningsbyrån i Piteå ordnar alla detaljer kring var ceremonin ska hållas, officiant och om begravningen ska vara kyrklig, borgerlig, muslimsk eller andra önskemål.

Begravningen kan exempelvis hållas i Piteå stadskyrka som är Norrlands äldsta träkyrka, eller i Johannes Döparens kapell norr om Piteå.

Kontaktuppgifter:

Bryggargatan 1 A
941 37 Piteå
Tel: 0911-21 11 27
E-post: info@piteabegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Fonus
Sundsgatan 2
941 31 Piteå
Tel: 0911-171 70
E-post: pitea@fonus.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå Piteå
Tel: 010-108 92 66
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Fenix Begravning
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Lavendla
Tel: 091-121 23 56
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida