Begravningsbyrå Kiruna

Vi vet att förlusten av en älskad person kan vara en otroligt svår tid. Och när du sörjer kan det kännas som om det inte finns något som kan hjälpa dig att lätta din börda. Men vi vill att du ska komma ihåg att det finns många sätt att hedra och fira deras liv. Ett sätt är att ge tillbaka på något litet sätt så att de inte har dött utan anledning.

Du är inte ensam på denna resa! Det finns människor som bryr sig om vad som händer härnäst, människor som kommer att gå med dig varje steg på vägen när du tar farväl och går vidare till en ny början. Du behöver inte axla denna börda själv; be om hjälp från vänner, familjemedlemmar, präster eller professionella rådgivare om det behövs.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Letar du efter en begravningsbyrå i Kiruna?

Begravningen är den sista kärlekshandlingen för en älskad person. Det är dags att ta farväl och hedra deras liv. Men det kan också vara en överväldigande upplevelse, särskilt om du inte är bekant med hur saker och ting fungerar i Kiruna.

Vi förstår att detta är en svår tid för dig och din familj, och därför vill vi hjälpa till att se till att allt går smidigt. Vi har många års erfarenhet av att arrangera begravningar i Kiruna, så vi vet vad som behöver hända före, under och efter gudstjänsten.

Vårt mål är att ge dig sinnesro i denna svåra tid genom att ta hand om alla detaljer så att du inte behöver oroa dig för något annat än att hedra din älskades minne.

Bästa begravningsbyrå i Kiruna

När du står inför förlusten av en nära anhörig kan det vara svårt att veta vart du ska vända dig. Begravningsbyrån i Kiruna finns där för människor som söker en erfaren och omtänksam begravningsbyrå som kommer att göra allt för att hjälpa dem genom denna svåra tid.

De erbjuder inte bara ett brett utbud av tjänster utan också råd om vad som behövs vid begravningar – från blommor och handbuketter, ända ner till att ge förslag på lämpliga kläder. Det spelar ingen roll om du letar efter en billig eller högklassig upplevelse – de har något perfekt som bara väntar på dig.

Standardförmåner:

– Du kan ta kontakt med begravningsbyrån genom att besöka deras kontor, ringa på telefon eller boka ett hembesök så att de kommer hem till dig.

– Få en personlig rådgivare som hjälper dig.

Känslomässiga förmåner:

– Känn dig trygg i vetskapen om att en professionell person kommer att ta hand om allting åt dig.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Kiruna?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Kiruna. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Kiruna?

Pris för begravning i Kiruna varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Kiruna

För att ha en borgerlig begravning i Kiruna måste familjen få tillstånd av kyrkan. När detta har erhållits kan de sedan fortsätta att ordna den typ av begravning som de föredrar. En borgerlig begravning i Kiruna genomförs av både prästen och den ansvarige ministern där de reciterar böner för den avlidnes själ.

Det finns dock inget omnämnande av religion eller någon form av hänvisning till den avlidnes liv. Kostnaden för ett offentligt arrangemang delas mellan familjen och kommunen. Begravningsmyndigheten kan hjälpa familjerna att förstå vilka avgifter de måste betala i detta skede.

Begravningsblommor i Kiruna

Begravningsblommor i Kiruna kan ordnas av begravningsbyrån eller familjen. Det rekommenderas att de försöker se till att blommorna passar till de närvarande personernas känslor. Blommor som vita rosor och nejlikor kan ge en liten men vacker hyllning.

Hur ordnar man en begravning i Kiruna?

Kostnaden för en begravning i Kiruna varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Det är bäst att besöka deras webbplats för att få ett exakt pris och vad som ingår i paketet. Vi arrangerar begravningar åt familjerna så att de inte behöver oroa sig för några detaljer.

Begravningsklädsel i Kiruna

Vilken begravningsklädsel ska man ha på sig vid en begravning i Kiruna?

Vilken typ av kläder man ska ha på sig vid en begravning i Kiruna stad beror på vilken typ av begravningsceremoni det handlar om. Svart är standard för formella gudstjänster, men ibland väljer folk andra färger som marinblått eller brunt.

Vissa religioner kräver att de sörjande bär blygsam och formell klädsel. Om du inte är säker på vilken typ av gudstjänst det kommer att vara rekommenderar vi att du bär konservativa kläder.

Begravningskista och urna i Kiruna

Tjänster som urnor och kistor i Kiruna kan ordnas av begravningsföretaget. De är specialister på att ordna begravningar så det är inte nödvändigt för familjerna att oroa sig för några detaljer.

Karta över Kiruna

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Kiruna

Letar du efter en begravningsbyrå i Kiruna? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Lavendla

Lavendla begravningsbyrå i Kiruna kan stämma möte med de anhöriga på det datum och klockslag som passar dem bäst. De vill erbjuda en flexibel tjänst som sparar tid och energi. Telefonmöten ger möjlighet att planera från soffan och det finns också möjlighet till planering på ett fysiskt möte eller via internet. Lavendla finns också i Uppsala.

”Hjälp att anordna en värdig begravning i en naturskön miljö”

Kiruna kyrka är en säregen kyrkobyggnad med en vacker träexteriör. Kyrkans insida har djupa färgtoner med en ljus altartavla som har ett naturskönt motiv. Här kan begravningsbyrån i Kiruna ordna en kyrklig begravning. De kan också stå till tjänst med att arrangera en borgerlig begravning i exempelvis Kiruna kyrkogårdskapell som är öppet mellan maj och september.

Kontaktuppgifter:

Tel: 0980268119
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Fonus
Mangigatan 26
981 33 Kiruna
Tel: 0980-168 90
E-post: kiruna@fonus.se
Till deras hemsida

Kiruna Begravningsbyrå
Hjalmar Lundbomsvägen 44
981 31 Kiruna
Tel: 0980 – 127 53
E-post: info@kirunabegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå Kiruna
Tel: 010-108 92 66
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida