Begravningsbyrå Nässjö

En begravning i Nässjö är en ceremoni som vanligtvis innebär att någons kvarlevor begravs eller kremeras och att man sörjer dem.

En begravning innebär vanligtvis att vänner och familj samlas för att minnas den avlidne med en lämplig gudstjänst, som kan innehålla böner, uppläsning av poesi, musik (t.ex. en hymn), lovtal eller andra tal, rituella föremål som blommor eller bönesjalar; många trosriktningar har formella regler för hur dessa saker ska användas.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Letar du efter en begravningsbyrå i Nässjö?

När någon dör är det sista du tänker på hur du ska ordna begravningen. Men det är viktigt att ta hand om detta så snart som möjligt så att du kan sörja och gå vidare med ditt liv. Vi är här för att hjälpa dig.

Vårt team i Nässjö kommer att guida dig genom alla nödvändiga steg och se till att allt går smidigt under denna svåra tid. Du behöver inte oroa dig för något annat än att minnas din älskade och sörja i lugn och ro

Bästa begravningsbyrå i Nässjö

En begravning i Nässjö är ett tillfälle då du vill att någon ska vara med dig, men det är inte alltid möjligt att hitta en person som vill ordna med det praktiska.

Det finns då två alternativ: antingen ordna begravningen själv eller kontakta en begravningsbyrå i Nässjö.

Begravningsbyråer är specialiserade på att ordna begravningar för personer som inte har tid eller pengar, och deras tjänster kommer att göra ditt liv lättare i denna svåra stund. De kan också hjälpa dig att hantera praktiska saker som blommor och kläder om det behövs.

En av de viktigaste sakerna de gör är att ge råd om hur man tar sig igenom sorgeprocessen efter att någon har dött – så tveka inte att ringa dem om du behöver stöd.

Standardförmåner:

– Professionell och pålitlig service.

– Du kan komma i kontakt med begravningsbyrån genom att besöka deras kontor, ringa på telefon eller boka ett hembesök så att de kommer hem till dig.

Känslomässiga fördelar:

– Känn dig trygg i vetskapen om att ett proffs tar hand om allting åt dig.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Nässjö?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Nässjö. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Nässjö?

Pris för begravning i Nässjö varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Nässjö

I Nässjö hålls en borgerlig begravning genom kremering, vilket är lagligt i Sverige.

Kyrkogårdsbegravningstjänsten och tjänsten sista vilan. Den första innebär att krematoriet utnyttjas. Tjänsten för sista viloplatsen däremot tillhandahåller en urna med aska och koordinater för att ordna en borgerlig begravning på begravningsplatsen eller en annan plats inom eller utanför Nässjö stad.

Begravningsblommor i Nässjö

Begravningsblommor kan ordnas av vem som helst. Du kan beställa dem från en blomsterhandlare eller till och med hämta dem från gravplatsen.

Begravningsklädsel i Nässjö

Vilken begravningsklädsel du bör ha på dig vid en begravning i Nässjö beror på vad personen som har gått bort skulle ha velat ha. En traditionell klädsel är dock en svart klänning eller svarta byxor och en vit skjorta.

Begravningskista och urna i Nässjö

Kyrkogården är ett alternativ för tillhandahållande av kista och urna i Nässjö.

De erbjuder tjänsterna begravningstjänst, sista viloplats, kremering och begravningsblommor. Det är möjligt att använda en urna för att begrava aska på de flesta kyrkogårdar i Sverige, som du kan köpa från dem eller hämta på plats.

Karta över Nässjö

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Nässjö

Letar du efter en begravningsbyrå i Nässjö? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Steens Begravningsbyrå

Steens Begravningsbyrå i Nässjö skapar trygghet för de anhöriga och ger professionell assistans med allt det praktiska kring ett dödsfall. De vill ge personligt stöd i en svår stund. Ägaren Evert Rydén är begravningsentreprenör sedan 36 år och arbetar tillsammans med flera erfarna rådgivare på kontoret. Byrån går att nå dygnet runt på jourtelefon.

Planera ett personligt och vackert avsked

Begravningsakten tas om hand av begravningsbyrån i Nässjö som kan ordna ceremonin i en kyrkolokal, ett begravningskapell eller den plats som de anhöriga önskar. Skogskapellet i Nässjö är en omtyckt plats för borgerliga begravningar. Det invigdes år 1962 och ligger i Handskeryd. En kristen begravning kan hållas i centrala Nässjö kyrka som är uppförd i rött tegel.

Kontaktuppgifter:

Kapellgatan 10 A
571 31 Nässjö
Tel: 0380 – 100 78
E-post: info@steensbegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Fonus
Stortorget 2 J
571 31 Nässjö
Tel: 0380-164 50
E-post: nassjo@fonus.se
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå Nässjö
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 91 12
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Lavendla
Tel: 038-031 13 69
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida