Hitta Graven Sollentuna

Vill du hitta graven i Sollentuna? Då har du kommit helt rätt. Här kan du snabbt hitta gravplats i Sollentuna.

Vi vill alla hitta våra älskades grav och besöka dem när vi kan. Men ibland kan det vara svårt att ta reda på var de är begravda. Detta gäller särskilt om du inte är från Sollentuna eller inte vet deras efternamn. Därför kommer den här artikeln att ge dig några tips om hur du bäst söker efter din älskades sista vila i Sollentuna!

Sökning på nätet: Du har ett par olika alternativ när du söker på nätet efter en person som har dött i Sollentuna. Ett alternativ är att använda Google Maps genom att skriva in ”grav” och sedan lägga till ursprungsorten efter det med ett kommatecken (t.ex. ”grav”).

Klicka här: Hitta Graven Sollentuna

Hitta Graven Sollentuna

Vad ska man tänka på när man vill hitta graven i Sollentuna?

För att hitta graven i Sollentuna bör du ta hänsyn till den avlidnes namn. Dödsdatumet kan också vara viktigt för att hitta graven i Sollentuna. Den avlidnes namn finns på gravstenen i Sollentuna. Men det kan också finnas på familjegraven där någon annan än den som dog ligger begravd.

Hur hittar man en persons gravplats i Sollentuna?

Det enklaste sättet att hitta en persons grav är att gå in på Riksantikvarieämbetets webbplats. Du kan ange antingen namnet eller dödsdatum i sökfältet. Webbplatsen visar alla träffar för dig, med information om var du kan hitta dessa gravar i Sollentuna.

Om du vill titta på kyrkogårdar i Sollentuna för att hitta graven har Riksantikvarieämbetets hemsida också en enkel sökfunktion för alla kyrkogårdar i Sverige. Det är dock inte allas gravar som finns på den här webbplatsen. Om din person inte finns med kan du behöva kontakta kyrkan eller någon annan registreringsmyndighet.

Var finns graven i Sollentuna?

Det första jag gjorde var att använda Google för att hitta kyrkogårdar i min stad, Sollentuna. Efter att ha tittat igenom de första resultatsidorna hittade jag Östra kyrkogården.

Då kollade jag kyrkogårdens webbplats och upptäckte att de hade ett område där man kunde söka efter gravar efter namn. När jag sökte på ett namn kom det upp hans grav (som ligger vid sidan av kyrkan) och gav mig också information om hur jag kunde kontakta kvarlevande släktingar.

Hur hittar jag någons gravplats i Sollentuna?

Det är svårt att hitta släktingars gravar i Sollentuna. När någon dör kan det ta en vecka eller mer innan kroppen kremeras och askan sprids. Under den tiden ska det komma ett meddelande om var det ska ske. Det brukar vara på en begravningsbyrå eller kyrkogård man själv äger.

Under ceremonin får bara nära familjemedlemmar vara inne för det och vet då var personen begravdes efter sin död – men inte alltid! De kan redan ha kremerats så du behöver deras dödsannonsutklipp från tidningen om du letar efter någon särskild person; de kan också inte ha haft någon familj när de gick bort (eller en dödsannons).

Hur tar jag reda på var någon är begraven i Sollentuna?

För att få reda på var någon är begravd kan du kontakta den kyrkoförsamling i Sollentuna där personen har begravts. Kyrkoförsamlingen kan ge dig anvisningar om hur du ska ta dig till begravningsplatsen.

Förvånansvärt många svenskar har en ”moralisk rätt” att begravas på en viss kyrkogård. Detta innebär att en person kan begära en specifik grav – även om den redan är upptagen av någon annan. Önskan är ofta relaterad till familjeband, men även av andra skäl som miljöhänsyn eller önskan om att ha kvarlevorna nära hemmet.

Karta över Sollentuna

Vanliga frågor

Var finns graven i Sollentuna?

Du kan hitta information om hur du hittar gravplatser iSollentuna på hemsidan här.

Hur hittar man en gravplats i Sollentuna?

Alla gravplatser i Sollentuna är samlade i det här registret och du kan hitta precis den du söker.

Relaterade sidor