Begravningsbyrå Tingsryd

Det finns aldrig någon bra tidpunkt för en älskad persons död och det kan vara svårt att veta vad man ska göra. Det kan kännas som om du är ensam med din sorg när allt du vill ha är någon som förstår.

Det är där vi, som begravningsbyrå i Tingsryd, kommer in i bilden – vi tar hand om allt så att du kan fokusera på begravningsarrangemangen och sorgen utan att oroa dig för något annat. Vi erbjuder en rad olika tjänster, bland annat:

  • Arrangemang av begravningar på kyrkogårdar eller krematorier
  • Organisering av catering
  • Hjälp med blommor och blomsterarrangemang
  • Hantering av inbjudningar, placeringsplaner, signering av gästböcker m.m.

Begravningsbyrå Tingsryd

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Har du förlorat en nära anhörig nyligen?

Tingsryd är en liten stad i Sverige, men här finns många begravningsbyråer. Vi är här för att hjälpa dig att hitta den perfekta byrån för dina behov.

Begravningsbyråer i Tingsryd finns där för att hjälpa människor i deras svåraste tid av behov. De tar hand om alla arrangemang och ser till att allt går smidigt på begravningsdagen så att familjemedlemmarna kan fokusera på att sörja och minnas sina nära och kära i lugn och ro.

Kontakta oss i dag!

Bästa begravningsbyrå i Tingsryd

Vill du ordna en begravning? Många människor tänker inte på detta förrän de ställs inför det. Om du befinner dig i behov av att ordna en begravning är det första du bör göra att se till att du har kontaktat din närmaste bästa begravningsbyrå i Tingsryd.

Namnet är en indikation på deras höga kvalitet och utmärkta kundservice. De erbjuder många olika tjänster för begravningar, inklusive att köpa blommor, välja kläder och hjälpa till att planera hela evenemanget.

Personalen kommer också att kunna hjälpa till med att ge information om vilka typer av kistor som finns tillgängliga samt hur mycket pengar som vanligtvis läggs på kremering eller begravningskostnader.

Standardförmåner:

– Få en personlig rådgivare som hjälper dig.

– Känn dig trygg med att en professionell person tar hand om allting åt dig.

– Du kan komma i kontakt med begravningsbyrån genom att besöka deras kontor, ringa på telefon eller boka ett hembesök så att de kommer hem till dig.

Känslomässiga fördelar

– Du behöver inte oroa dig för någonting när det gäller din älskades sista farväl.

– Lugn i sinnet i vetskapen om att någon finns där för dig och har tagit hand om alla detaljer.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Tingsryd?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Tingsryd. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Tingsryd?

Pris för begravning i Tingsryd varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Tingsryd

Din älskade persons begravning är över och du försöker göra det bästa av en svår situation.

Nu är det dags för begravningen. Men vad vet du om borgerlig begravning i Tingsryd? Det kan vara ditt enda alternativ om du inte har tillräckligt med pengar eller utrymme hemma för en traditionell begravning, eller om din familjemedlem kremerades.

Men hur mycket kostar det? Kommer det att finnas blommor på graven? Vad kommer att hända med askan? Och vem fattar beslutet om var de ska vila för alltid? Vi finns här för att hjälpa till att besvara dessa frågor så att denna mycket svåra tid kan bli lättare för dig.

Hur går en borgerlig begravning till i Tingsryd?

En borgerlig begravning är en begravningsceremoni som inte hålls i en kyrka och som därför inte är religiös. Det kallas också för en humanistisk begravning.

Borgerliga begravningar kan hållas på vilken plats som helst, t.ex. på ett krematorium, en kyrkogård eller en begravningsplats i skogen.

Gudstjänsten brukar pågå i cirka 30 minuter och innehåller musik och uppläsningar. Det kan också förekomma ett tal från begravningsentreprenören eller någon som står den avlidne nära

Det kommer inte att hållas något tal, och inga religiösa symboler eller musik kommer att användas.

Kistan kan vara öppen eller stängd och det finns vanligtvis inga blommor. Efter gudstjänsten kommer kistan att begravas eller kremeras.

Begravningsblommor i Tingsryd

Frågan om vad man ska göra med blommorna efter en begravning är en fråga som många ställer sig. Vissa väljer att behålla dem i hemmet, medan andra sprider ut dem på gravplatsen.

Om du letar efter några vackra blommor att sätta vid din älskades gudstjänst eller begravning är det värt att kolla in på nätet. Vi har ett otroligt urval av färska och torkade blommor som kommer att hjälpa till att göra denna svåra tid bara lite lättare för dig. Du kan beställa online eller ringa oss direkt om du vill ha mer information om de blomsterarrangemang vi erbjuder.

Vem ordnar med blommor till begravning i Tingsryd?

Många väljer att arrangera sina egna blommor till begravningar. Vissa kan dock tycka att det är svårt eller för stressigt att göra detta under en svår tid.

I så fall kan de välja att anlita en florist för att göra det åt dem. Det finns många florister i Tingsryd som gärna hjälper dig att välja de perfekta blommorna till din älskade persons begravning.

Begravningsklädsel i Tingsryd

Mode är inte det viktigaste i livet. Men när du ska delta i en begravning kan det vara svårt att komma fram till vilka kläder du ska ha på dig.

Vissa människor kanske säger att svart klädkod gäller vid begravningar oavsett vem som dött eller hur de var klädda i livet. Andra säger att det inte finns några regler för vad man ska ha på sig på en begravning.

Det är bäst om du gör ditt eget val i den här frågan – men oroa dig inte! Vi har några förslag på vilka klädalternativ som finns tillgängliga.

Vilken begravningsklädsel ska man ha på en begravning i Tingsryd?

Vilken typ av begravningskläder du bör ha på dig vid en begravning i Tingsryd är upp till dig själv.

Begravningskista och urna i Tingsryd

Det är upp till dig vilken typ av begravningskläder du bär på begravningen. Och när det gäller kistor och urnor finns det många olika typer som passar din anhörigs behov.

Det kan vara svårt för den som är på jakt efter både kista och urna till sin älskades begravning i Tingsryd. Men vi hoppas att den här sajten hjälper till att göra det lite lättare genom att ge lite vägledning när det gäller storleks- och färgalternativ, samt hur mycket de kostar.

Du bör också överväga om din älskade ville ha dekorativa föremål som blommor eller kors på kistan eller inte; om inte, kanske du vill köpa en vanlig vit kista i stället för något med utsmyckningar som guldbesättning.

Vem kan hjälpa till med att skaffa en begravningskista och urna i Tingsryd?

Om du vill ha hjälp med att skaffa en kista och urna till din älskades begravning i Tingsryd finns det många olika ställen du kan vända dig till. Du kan besöka en lokal begravningsbyrå eller så kan du köpa en kista eller urna på nätet. Du kan också ringa oss direkt så hjälper vi dig gärna att hitta det perfekta alternativet för dina behov.

Karta över Tingsryd

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Tingsryd

Letar du efter en begravningsbyrå i Tingsryd? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Lyckbackes Begravningsbyrå

Lyckbackes Begravningsbyrå är ett familjeföretag som drivits i två generationer av familjen Johansson. Företaget har bytt namn två gånger, senast år 2016 då Jenny och Jimmy Lyckbacke tog över verksamheten. Byrån har sitt kontor i Tingsryd och arbetar i hela Tingsryds kommun.

Hjälp och rådgivning inför begravning

Företaget är en auktoriserad begravningsbyrå som erbjuder hjälp och rådgivning inför en begravning och gör dessutom hembesök i Tingsryd vid behov. Byrån kan hjälpa till med allt från planering av begravningar och minnesstunder till val av kista och gravsten, samt med den juridiska biten. De hjälper dessutom till med inventering av sociala medier och att ordna med dödsannons.

Kontaktuppgifter:

Storgatan 64 B
362 30 Tingsryd
Tel: 0477 – 14040
E-post: info@lyckbackes.se
Till deras hemsida

Lavendla

Lavendla driver en begravningsbyrå i Tingsryd, vars personliga rådgivare har bred lokalkännedom. Det är enkelt att boka ett förutsättningslöst möte hos dem för att träffas i deras lokaler eller hemma hos den anhörige. Lavendla tar också gärna emot samtal per telefon. Det går att räkna ut slutpris och få gratis offert online.

Det finns lokala kyrkor och kapell att boka

Lavendla har en juridisk avdelning i Tingsryd som kan ge juridisk assistans. Det går också att få hjälp att söka ekonomiskt stöd om det krävs till begravningen. På hemsidan går det att läsa om de lokala kyrkor och kapell som finns att boka. Tingsås kyrka är naturskönt belägen, för ett vackert och ljust avsked.

Kontaktuppgifter:

Tel: 0477763719
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå

Wilja Begravningsbyrå finns i Tingsryd och kan hjälpa dig som anhörig med allt du behöver för att anordna en begravning. Det går även mycket enkelt och smidigt att boka och planera en begravning själv via företagets sida, där man tydligt kan se alla kostnader och få prisförslag.

Service med stort kundfokus

Hos Wilja Begravningsbyrå i Tingsryd kan man som anhörig enkelt och överskådligt anpassa och utforma begravningen efter önskemål. Byrån erbjuder grundläggande tjänster såsom bland annat utformning av ceremonin eller minnesstunden, annons, val av gravsten samt juridiska tjänster, men också ett antal specialtjänster. Exempel på specialtjänster som erbjuds är avsked innan kistläggning, påklädning av egna kläder, kistbärare och ceremonivärd.

Kontaktuppgifter:

Tel: 010-108 98 80
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå

När en nära vän eller familjemedlem gått bort kan planeringen av ett sista farväl kännas tungt och komplicerat. Begravningsbyrån Fenix i Tingsryd vill förenkla för anhöriga genom fasta priser, god service och digitala planeringsverktyg. Företaget bistår vid både borgerlig och kyrklig begravning.

”Färdiga begravningspaket och personlig service”

Fenix är en begravningsbyrå som erbjuder både digital planering med färdiga begravningspaket och personlig service på kontoret i Tingsryd. Offert och rådgivning är alltid gratis och företaget hanterar sedan hela begravningsceremonin med tillhörande administration med utgångspunkt i anhörigas önskemål och val. Företaget arbetar med fasta priser för att göra planeringen överskådlig och transparent.

Kontaktuppgifter:

Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida