Begravningsbyrå Enköping

Det är aldrig lätt att dö av en älskad person. Det kan vara ännu svårare när det kommer som en chock eller när du inte kan närvara personligen vid begravningen.

I denna situation är det viktigt att någon tar hand om alla nödvändiga arrangemang för dig och din familj. Och den personen bör vara en erfaren yrkesman från ett välrenommerat företag.

Teamet på begravningsbyrå i Enköping tar hand om allt: de hjälper dig att välja rätt kista eller urna, ser till att det finns tillräckligt med blommor och dekorationer på plats, ordnar lämplig musik under gudstjänsten, tillhandahåller catering om så önskas – ingen detalj kommer att gå obemärkt förbi! Oavsett om du behöver boka en kremering eller begravning.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Letar du efter en begravningsbyrå i Enköping?

Om du nyligen har förlorat en nära anhörig kan det vara svårt att veta vad du ska göra härnäst. Du kanske inte har tid eller ork att planera och ordna allting själv. Det är därför vi finns – vi vill hjälpa till att ta hand om alla detaljer så att du kan fokusera på att sörja tillsammans med din familj och dina vänner under denna svåra tid.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av tjänster, inklusive kremering, begravning, urnor, gravstenar och minnesplattor samt catering för begravningar hemma eller utomlands. Vi ger också råd om testamenten och planering av arvsskatt – så tveka inte att kontakta oss.

Bästa begravningsbyrå i Enköping

Vad kan man göra när någon dör och det är dags att ordna begravningen? Det är inte lätt, men det finns byråer i Enköping som gör allting enklare för dig.

De ordnar allt praktiskt som begravningsblommor och handbukett och ger till och med förslag på begravningskläder. På så sätt behöver du inte oroa dig för någonting medan du sörjer.

När en familjemedlem dör är det en svår tid för hela familjen och det kan vara svårt att ordna allt. Det bästa är att börja ställa frågor medan personen fortfarande lever. Men om du inte gör det i tid finns det byråer i Enköping som hjälper dig med alla arrangemang när någon dör.

Standardförmåner:

– Du kan komma i kontakt med begravningsbyrån genom att besöka deras kontor, ringa på telefon eller boka ett hembesök så att de kommer hem till dig.

– Du kan få en personlig rådgivare som hjälper dig att fatta beslut och tar hand om allting åt dig.

Känslomässiga fördelar

– Känn dig trygg i vetskapen om att en professionell person tar hand om alla arrangemang åt dig.

– Få sinnesfrid och vet att någon har din rygg när det gäller att planera en viktig händelse som denna.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Enköping?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Enköping. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Enköping?

Pris för begravning i Enköping varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Enköping

Den borgerliga begravningen är det billigaste alternativet och liknar en kremering. En kista behövs kanske inte heller. Begravningen kan ske på en kyrkogård eller på någon annan plats.

Är balsamering nödvändig i Enköping?

Före begravningen bör du prata med begravningsbyrån. Lagen säger att lik ska prepareras om det finns risk för att det ruttnar eller luktar illa. Men ibland behövs inte detta och det beror på hur länge sedan personen dog och om den var sjuk osv.

Begravningsblommor i Enköping

Detta kan göras av begravningsbyrån, eller om du har en specifik blomma som du vill använda kan du gå till en blomsterhandlare.

Begravningsklädsel i Enköping

Du bör bära en mörk kostym och andra tillbehör som passar för begravningen. Om du är osäker på vad du ska ha på dig kan du fråga begravningsentreprenören. Begravningskläder i Enköping kan bero på den specifika familjens önskemål.

Begravningskista och urna i Enköping

Vad är en begravningsurna?

En begravningsurna är en behållare med aska inuti. Vissa människor vill ha sin älskades kremerade kvarlevor med sig hemma, medan andra föredrar att begrava dem under ett träd eller en planta i en minnesträdgård i Enköping. En begravningskista är helt enkelt en kista där kroppen förvaras.

Karta över Enköping

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Enköping

Letar du efter en begravningsbyrå i Enköping? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Lavendla

För att ordna en flexibel begravning med valfritt innehåll går det att kontakta Lavendla begravningsbyrå i Enköping. Planeringsmöten kan hållas på tre sätt. I ett vanligt möte, ett telefonmöte eller att själv planera begravningen i Lavendlas digitala verktyg. Efter detta sker avstämning med en rådgivare. Verksamheten finns också i Falun.

”Begravningsceremoni med spelandes kyrkomusiker”

Begravningsbyrån i Enköping ordnar gärna en kyrklig begravning med kyrkomusiker som spelar vacker musik. Begravningen kan hållas i Vårfrukyrkan som är en av de äldsta kyrkorna i landet. Den byggdes under 1100-talet och har en ombonad och varm atmosfär. Kupoltaket har gyllene dekorativa mönster. En borgerlig begravning går också att ordna i S:t Olofs kapell, som har modern arkitektur och stora träd utanför.

Kontaktuppgifter:

Kungsgatan 25
749 35 Enköping
Tel: 018-843 36 29
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Fonus
Källgatan 17
745 31 Enköping
Tel: 0171-216 40
E-post: enkoping@fonus.se
Till deras hemsida

Begravningstjänst i Enköping ​
Eriksgatan 18
749 49 Enköping
Tel: 0171 – 305 86
E-post: info@enkopingbegravning.se
Till deras hemsida

Enköpings Begravningsbyrå
Kyrkogatan 36 745 31 Enköping
Tel: 0171 – 218 30
E-post: begravningsbyran.info@telia.com
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 79 93
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå Enköping
Tel: 010-551 70 35
Kungsängsgatan 14
753 22 Uppsala
Till deras hemsida