Begravningsbyrå Lund

Begravningsbyråer i Lund finns här för att hjälpa dig genom den svåra tiden att ordna en begravning för någon som har avlidit. De tar hand om allt, inklusive att hitta rätt plats och samordna med kyrkan eller annan plats.

Begravningsbyråerna kan också ge hjälpsamma råd om hur du ska ordna med kremering eller begravning, samt vilken typ av gudstjänst du vill ha. Om du inte är säker på vad din älskade skulle ha velat kan de hjälpa dig att vägleda dig genom att fråga om deras liv och preferenser.

Det är viktigt att välja en byrå i Lund som gör mer än att bara ordna begravningar; den bör också kunna hjälpa till med minnesgudstjänster. Du kanske också vill överväga att välja en byrå som erbjuder paket som arrangeras i förväg.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Det kan vara svårt och känslomässigt att planera en begravning

Det är därför vi är här för att hjälpa till. Vi tar hand om allting åt dig, från blommor till kista, så att allt du behöver göra är att ta farväl. Du behöver inte ha några särskilda färdigheter eller kvalifikationer – det är bara att lita på oss när det gäller din älskades sista arrangemang och låta oss ta hand om allt åt dig.

Låt vårt erfarna team guida dig genom denna svåra tid i ditt liv genom att ta hand om allting åt dig så att det känns som mindre stress ovanpå det som redan har varit en känslomässig berg- och dalbana.

Bästa begravningsbyrå i Lund

När det gäller begravningar har du många valmöjligheter. Du kan bestämma hur du ska klä dig eller om det ska finnas musik eller inte. Du kan välja plats för begravningsgudstjänsten och vilken typ av kista som ska bära din älskade till sin sista viloplats. Men om du vill att någon annan ska ta hand om alla dessa detaljer är det verkligen viktigt att välja en begravningsbyrå i Lund.

En bra begravningsbyrå hjälper dig att planera allt från början till slut och ser till att allt görs med värdighet och respekt för dina önskemål. Och de kommer att arbeta nära dig vid beslut om vilka alternativ som är bäst för din familjs behov – oavsett om det är en prisvärd kremering eller en begravning på en kyrkogård i närheten av den plats där de bodde.

Standardförmåner:

– Du kan hitta den perfekta begravningsbyrån för dig.

– Din familj kommer att känna sig lättad när de vet att alla deras frågor har besvarats och att de kan planera i förväg.

Känslomässiga fördelar:

– Hedra din älskade med värdighet genom att fira deras liv på ett meningsfullt sätt.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Lund?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Lund. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Lund?

Pris för begravning i Lund varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Lund

Civilbegravning är en begravning där de kremerade resterna begravs på en kyrkogård. Kremerade kvarlevor begravs vanligen i en jordgrav, en krypta eller nisch på marknivå eller ett kolumbarium. De kremerade kvarlevorna kan placeras i en kista eller urna och sedan begravas.

Begravningsblommor i Lund

Vissa begravningsbyråer i Lund erbjuder en tjänst för blomsterarrangemang.

Begravningsklädsel i Lund

Det bästa sättet att ta reda på vilka kläder du ska ha på dig vid en begravning i Lund är att prata med den person som bjudit in dig. Klädkoden varierar beroende på den avlidnes religion, kultur, ålder och kön.

Begravningskista och urna i Lund

En begravningsbyrå kan tillhandahålla urna och begravningskista.

Karta över Lund

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Lund

Letar du efter en begravningsbyrå i Lund? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Axelssons Begravningsbyrå

Axelssons Begravningsbyrå i Lund ordnar vackra och värdiga begravningar för Lundaborna. De är auktoriserade av SBF, Sveriges Begravningsbyråers Förbund och sköter allt kring begravningar, inklusive transport av avlidna, juridiska tjänster och dödsannonser.

Byrån påbörjade sin verksamhet i staden under 1870-talet. De är idag Lunds enda auktoriserade fullservicebyrå i privat ägo.

”Hjälp hela vägen med att organisera begravningen”

I Lund finns det flera vackra platser att hålla en begravningsceremoni på. En populär plats är Dalby kyrka, som är Nordens äldsta bevarade stenkyrka med gotiska bemålade valv. Här kan begravningsbyrån i Lund ordna en kyrklig begravning. Dopfunten i kyrkan är daterad till 1100-talets mitt.

En borgerlig begravning kan arrangeras i Sankt Olofs kapell som ligger på Norra kyrkogården. Kapellet kom till via en arkitekttävling och rymmer 150 gäster.

Kontaktuppgifter till Axelssons Begravningsbyrå:

Getingevägen 1
222 41 Lund
Tel: 046 – 211 20 50
E-post: info@axelssons.se
Till deras hemsida

Fonus
Bredgatan 11
222 21 Lund
Tel: 046-12 41 55
E-post: lund@fonus.se
Till deras hemsida

Johanssons Begravningsbyrå
Stora Södergatan 67
222 23 Lund
Tel: 046-211 28 33
E-post: info@johanssonsbegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Lavendla
Östra Mårtensgatan 19
223 61 Lund
Tel: 046-560 47 79
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Storgatan 5
245 31 Staffanstorp
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå Lund
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå 
Tel: 010-108 92 66
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida