Begravningsbyrå Mora

Att förlora en nära anhörig kan vara förödande. Begravningen i Mora är den sista chansen du har att ta farväl innan de läggs till vila.

Det är också ett tillfälle för människor som kände din älskade väl att dela med sig av sina minnen av honom eller henne och framföra sina kondoleanser personligen. Men att planera en begravning kan vara överväldigande, särskilt om det är första gången du behöver göra det

Det är därför vi har skapat denna katalog över begravningsbyråer i Mora som specialiserar sig på att arrangera begravningar för människor som du, för att hjälpa till att se till att allt går smidigt från början till slut.

Att välja en byrå nära din familj hjälper till att hålla kostnaderna nere samtidigt som det ger sinnesro under en redan svår tidsperiod. Vi hoppas att den här listan hjälper till att lindra några besvär du kan tänkas ha.

Vad händer med kroppen efter begravningen?

Om du letar efter en begravningsbyrå i Mora kan vi hjälpa dig

Vi erbjuder en rad olika tjänster för att se till att dina älskades sista önskemål uppfylls. Från att arrangera gudstjänsten och begravning eller kremering till att hjälpa till med dödsannonser och blomsterarrangemang – vi tar hand om allt så att du inte behöver oroa dig för någonting.

Låt oss hjälpa till att göra denna svåra tid lättare genom att ta hand om alla detaljer samtidigt som vi ger medmänskligt stöd under vad som är en otroligt känslosam tid för familjer i Mora och andra länder.

Du förtjänar sinnesfrid i vetskapen om att din älskade kommer att tas om hand med värdighet och respekt

Bästa begravningsbyrå i Mora

Den bästa begravningsbyrån i Mora kan hjälpa dig att hitta en begravning att ordna för din älskade. De har arrangerat begravningar sedan många år tillbaka och har ett expertteam som guidar dig genom alla aspekter av arrangemangen, inklusive blommor, handbukett och till och med klädförslag

Du får ett varmt välkomnande från dem så snart du går in på deras kontor. Du vet också exakt hur mycket det kostar eftersom de ger dig en prislista direkt på förhand så att det inte finns någon förvirring om huruvida de kommer att ta ut extra avgifter vid något tillfälle under processen.

Så om någon som står dig nära har gått bort är detta förmodligen det första stället du bör ringa innan du letar någon annanstans.

Standardförmåner:

– De erbjuder ett brett utbud av tjänster och specialiserar sig på unika och personliga begravningar.

– Du kan lita på att deras professionella personal sköter allt åt dig.

Känslomässiga fördelar:

– Du behöver inte oroa dig för arrangemangen eller gå igenom en känslomässig upplevelse ensam.

– Känn dig lugn i vetskapen om att din älskade kommer att tas om hand av professionella som vet vad de gör.

Vanliga frågor & svar

Vilken begravningsbyrå är bäst i Mora?

Det finns många riktigt bra begravningsbyråer i Mora. Kolla på sajten efter recensioner och priser.

Vad kostar en begravning i Mora?

Pris för begravning i Mora varierar från begravningsbyrå till begravningsbyrå. Bäst är om du besöker deras hemsida för att få exakt pris.

Borgerlig begravning i Mora

En borgerlig begravning är en begravning av en person som har dött utan att ha planerat sin egen begravning.

Den avlidne själv kan ha utsett någon att sköta arrangemangen, men det finns gränser för vad denna person kan göra om han eller hon inte är namngiven i testamentet.

Den närmaste släktingen (förälder, barn, make/maka) sköter vanligtvis dessa arrangemang. Om du inte är närmaste släkting är det möjligt att begravningsbyrån i Mora hjälper dig med arrangemangen om du betalar för dem.

Begravningsblommor i Mora

Begravningsblommor är dyra, men det är en del av traditionen. Enligt traditionerna i Mora arrangeras begravningsblommor vanligtvis av florister.

Begravningsklädsel i Mora

Vid en begravning i Mora ska kvinnor bära svarta klänningar med långa ärmar. Männen ska ha svarta kostymer. Kvinnor kan bära hattar med slöja. Männen kan bära topphattar.

Begravningskista och urna i Mora

De flesta urnor och kistor kan köpas från en begravningsbyrå. Om du inte befinner dig i Mora är det möjligt att någon beställer kista och urna åt dig. I de flesta fall är det en släkting eller nära vän som gör dessa arrangemang.

Karta över Mora

Vad man brukar tänka på i samband med en begravning

RELATERADE SIDOR

Lista på alla byråer i Mora

Letar du efter en begravningsbyrå i Mora? Här hittar du alla som finns. Här nedan hittar du en lista med dem alla.

Mora Begravningsbyrå

För en mänsklig kontakt när en personlig begravning ska planeras finns begravningsbyrån i Mora. De är auktoriserade medlemmar av Sveriges Begravningsbyråers Förbund och lever därför upp till branschförbundets krav.

Kontoret erbjuder medarbetare som är kunniga och vana när det gäller de praktiska göromål som finns kring en begravning.

God kunskap om begravningsceremonier från olika kulturer

Begravningsbyrån i Mora har god kunskap och förståelse kring de olika traditioner och ceremonier som behöver tillgodoses i olika religioner.

En kristen begravning kan hållas i Mora kyrka som har Zorngården som granne. Kyrkan har en klockstapel från 1672 och rymmer 600 personer. Andreasgårdens kapell finns i hjärtat av Mora och kan också användas för begravningsceremonier.

Kontaktuppgifter:

Köpmannagatan 3
792 30 Mora
Tel: 0250 – 183 50
E-post: info@morabegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Lindblads Begravningsbyrå
Kaplansgatan 8
792 32 Mora
Tel: 0250 – 120 88
k.lindblads@telia.com
Till deras hemsida

Lavendla
Tel: 025-03 60 56
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå Mora
Tel: 010 – 33 33 623
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 91 12
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida