Kategorier
Begravningsbyrå

Begravningsbyrå i Kungälv

Letar du efter en begravningsbyrå i Kungälv? Här hittar du alla som finns. Klicka på länkarna nedan för att läsa om dem:

Lavendla

Mitt i sorgen och när livet kanske är som mest omvälvande är det inte lätt att ordna med alla praktiska saker som har med begravningen av en närstående att göra. I dessa situationer kan det hjälpa att prata med Lavendla begravningsbyrå i Kungälv.

Tillsammans kan ni prata igenom hur ni vill att ett vackert avsked ser ut för er anhörig eller vän. Personen ni kommer prata med är en begravningsrådgivare och är van att hantera situationer som dessa, när livet kanske känns som svårast.

“Praktisk hjälp med begravningen där du bor”

För att komma i kontakt med begravningsbyrån i Kungälv kan du ringa in, e-maila eller till och med boka in ett fysiskt besök. Det kan vara skönt när man bor i Kungälv att kunna få ta den tid man behöver, för det är för många den första gången man anordnar en begravning.

Lavendlas begravningsbyrå i Kungälv hjälper bland annat till med blommor, minnesstunden, hela begravningscermonin och mycket annat som ni behöver hjälp med. Det viktiga här är att du känner att du är väl omhändertagen och att personen som inte längre är med oss får ett vackert och värdigt avsked.

“Kyrklig och borgerlig begravning i Kungälv”

De två vanliga sätt att begravas på brukar vara genom kyrklig och borgerlig begravning. Den kyrkliga är den vanligaste och är ett traditionellt sätt att hålla en begravning. Inom Svenska kyrkan har man en speciell ordning som de håller sig till men du kan som anhörig vara med och utforma innehållet.

Det begravningsbyrån kommer att göra är att hjälpa dig hitta en passande kyrka för ceremonin, och i Kungälv finns det flera kyrkor som är vackra och populära. Nära Nordre älv, inte långt från bron över till Bohus Fästning hittar du vackra Kungälvs kyrka. Den är byggd helt i trä med ljus interiör och takmålningar från 1600-talet som verkligen lockar ögon till sig.

“En värdig begravning”

Den borgerliga begravningen kan vara precis lika vacker som de religiösa. Skillnaden är att du inte behöver följa någon speciell ordning. Med hjälp av begravningsbyrån kan ni anordna den precis hur ni vill. Det vanliga är att man använder ett kapell i området, och i Kungälv finns bland annat Bergsalen i Skogskyrkogården. Den ligger inte långt från Kungälv kyrka och har plats för ca 60 personer.

Kontaktuppgifter:

Tel: 030-325 20 11
E-post: info@lavendla.se
Till deras hemsida

Fonus
Uddevallavägen 5
442 30 Kungälv
Tel: 0303-138 10
E-post: kungalv@fonus.se
Till deras hemsida

Begravningstjänst i Kungälv
Västra gatan 18
442 31 Kungälv
Tel: 0303 – 144 77
E-post: info@begravningstjanst.se
Till deras hemsida

Lova Begravningsbyrå Kungälv
Östra Hamngatan 17
411 10 Göteborg
Tel: 031-10 78 19
E-post: info@lovabegravning.se
Till deras hemsida

Fenix Begravningsbyrå
Gymnasiegatan 4
442 34 Kungälv
Tel: 010-551 70 35
Till deras hemsida

Wilja Begravningsbyrå
Tel: 010-108 96 59
E-post: info@wiljabegravningsbyra.se
Till deras hemsida